- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин обећао да ће јачати ударни потенцијал Снага за специјалне операције

© Sputnik / Kirill Zykov / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Русија ће унапређивати Снаге за специјалне операције и њихов ударни потенцијал, опремити их наоружањем и опремом нове генерације, што је један од кључних приоритета за дугорочни развој војске и морнарице, изјавио је руски председник Владимир Путин.
„Наставићемо да јачамо Снаге за специјалне операције, повећавамо њихову мобилност, ударни потенцијал и опремамо их наоружањем и опремом нове генерације. Дозволите ми да истакнем да је то један од кључних приоритета за дугорочни развој руске војске и морнарице“, рекао је Путин у видео поруци поводом Дана снага за специјалне операције.
Он је истакао да су јединице Снага за специјалне операције увек на дужности и да ће наставити да пружају значајан допринос одбрани Русије и осигурању њене безбедности.
„На најопаснијим секторима, на линији фронта, дубоко иза непријатељских линија, у брзим нападима, часно извршавате постављене задатке, делујете смело, компетентно, одлучно. Ови високи квалитети, прекаљеноаст одувек су одликовали војнике и команданте Снага за специјалне операције“, истакао је председник.
Дан снага за специјалне операције обележава се 27. фебруара у складу са указом председника Руске Федерације од 26. фебруара 2015. године.
Деминери током уклањања мина у Авдејевки - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Руска војска усавршава тенкове; Оборено шест украјинских пројектила изнад Белгородске области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала