- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Севернокорејски аналитичар: Клика Зеленског маше репом као штене да умилостиви газде из САД

© AP Photo / Andrew HarnikВладимир Зеленски и Џозеф Бајден
Владимир Зеленски и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Северна Кореја је светска нуклеарна сила која не мора да се бави „немоћном Украјином“, наводи међународни аналитичар Ро Чу Хјонг, коментаришући изјаву из Кијева да су Украјинци спремни да „стоје раме уз раме са САД у рововима у Северној Кореји“.
„Морам да дам савет: како год да се мења свет, ми као светска нуклеарна сила нећемо морати да се бавимо немоћном Украјином и због тога кијевске власти не смеју слепо да верују Сједињеним Америчким Државама, безумно нас уплићући у причу. Треба да се понашају суздржано и обазриво“, наводи се у тексту који преноси севернокорејска агенција ЦТАК.
Посланик Врховне раде Украјине Алексеј Гончаренко је раније изјавио да су Украјинци спремни да у будућности ратују против Ирана, Кине или Северне Кореје, „без разлике“, с ким год треба – на страни САД.
Хјонг је изјаву Гончаренка назвао апсурдном, оцењујући да је она, вероватно, изненадила чак и „газде“ украјинског посланика.
Према речима аналитичара, „клика Зеленског“ својим понашањем испољава незнање и успаљеност, „млатарајући репом као штене које жели да угоди газдиним жељама“.
„Изгледа као да је клика Зеленског одлучила да се одржи у политичком животу тако што ће постати топовско месо САД чак и у другим земљама“, наводи севернокорејски аналитичар.
Он је додао да је уверен да нове антируске санкције САД неће успети да сломе „самосталну политику Владе Русије и одлучност руске армије и народа у пружању отпора империјализму“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала