Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Почеле консултације о мандатару: Вучић разговарао са представницима две листе

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
Пратите нас
Разговорима са представницима листа „Политичка борба Албанаца се наставља - Шаип Камбери“ и „Руска странка - Слободан Николић“ председник Србије Александар Вучић данас је почео консултације о кандидату за председника Владе.
Како је предвиђено Уставом, председник предлаже Скупштини кандидата за председника Владе пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа и предлаже оног кандидата који може да обезбеди избор Владе.
После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.
Вучић сутра наставља консултације о кандидату за председника Владе, а на разговоре су позвани представници Савеза војвођанских Мађара и листе „Усаме Зукорлић - Уједињени за правду - Странка правде и помирења - Бошњаци Санџака - Томислав Жигманов - Демократски савез Хрвата у Војводини“.
Састанак са представницима листе „Савез војвођанских Мађара - За нашег председника, за нашу заједницу, за будућност!“, предвиђен је у 10.30 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике.
Како је саопштила прес служба председника, представници листе "Усаме Зукорлић - Уједињени за правду - Странка правде и помирења - Бошњаци Санџака - Томислав Жигманов - Демократски савез Хрвата у Војводини", позвани су на разговор у 11.45 сати.
Вучић је у уторак најавио да ће обавити неопходне консултације са свима који желе да разговарају.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала