Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак разговарао са представницима коалиције „Србија против насиља“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
 - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разговарао је у Бриселу са представницима коалиције „Србија против насиља“ о, како је навео, ситуацији у Србији и дијалогу о нормализацији односа Београда и Приштине.
„Пажљиво сам саслушао њихову процену ситуације у Србији и обавестио их о дијалогу о нормализацији односа са Косовом. Поздравио сам њихово интересовање, јер је дијалог питање од националног интереса“, навео је Лајчак на друштвеној мрежи Икс.
У делегацији „Србија против насиља“ су Борко Стефановић, Радомир Лазовић, Душко Лопандић и Павле Грбовић, који су, како су пренели медији, дошли у Брисел како би разговарали о наводним изборним неправилностима и тражили медјународну истрагу избора у Србији.
Како се наводи у саопштењу Странке слободе и правде, делегација СПН састала се са представницима извршних органа Европске уније, спољнополитичком службом ЕУ и Лајчаком, а разговала је о томе да се у извештају експертске мисије нађу „не само докази“о, како тврде, „изборној превари“ већ и обавезујуће препоруке које би омогућиле да се организује, према сматрају, „фер и поштен изборни процес“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала