Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Наставак дијалога у Бриселу: Лајчак са финансијским експертима Београда и Приштини

© Sputnik / Alexey VitvitskyЗастава ЕУ у Бриселу
Застава ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
У Бриселу је у току састанак на нивоу финансијских експерата Београда и Приштине, којим посредује специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак.
У делегацији Београда су представници Министарства финансија и Банке Поштанска штедионица, као и Канцеларије за координационе послове у преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини, јавља дописник Танјуга.
Како су пренели приштински медији, Лајчак се састао и са делегацијом Приштине, коју предводи Ахмет Исмаиљи из тзв. Централне банке Косова.
Лајчак је претходно одржао састанак очи у очи са директорком канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем, а потом су се Лајчак и његов тим састали са делегацијом Београда, на челу са Петковићем.
Портаролка у спољнополитичкој служби ЕУ Набила Масрали у понедељак је рекла да ће састанак бити усредсређен на "решења о многим отвореним питањима у вези са недавном одлуком" о готовинским трансакцијама тзв. Централне банке Косова и да ће пратити уобичајен формат и додала да су обе стране потврдиле своје учешће на састанку.
Такозвана ЦБК донела је уредбу којом се од 1. фебруара забрањује употреба динара на КиМ, а власти у Приштини су претходно у два наврата, без икаквог образложења, забраниле транспорт динара до трезора који се налази у Лепосавићу, због чега је грађанима отежано подизање редовних примања.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала