- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Покрет русофила омета покушаје Запада да изолује Русију

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Пути иде у сусрет председнику Републике Српске Милораду Додику
Председник Русије Владимир Пути иде у сусрет председнику Републике Српске Милораду Додику - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Покрет русофила даје значајан допринос у борби против покушаја колективног Запада да изолује Русију и ширењу објективних информацијама о земљи у иностранству, рекао је руски председник Владимир Путин.
„Покрет доприноси и раскринкавању антируских измишљотина и пропагандних митова“, поручио је Путин у поздравном говору на другом конгресу Међународног покрета русофила.

Запад није успео да заустави сарадњу са Русијом

Министар спољних послова Сергеј Лавров на церемонији отварања конгреса поручио је да покушаји западних земаља да забране сарадњу са Русијом никога не заустављају, линија изолације Москве претрпела је потпуни неуспех.
„Шира међународна заједница или бар велика већина, искрено је заинтересована за непристрасне, свеобухватне, поштене процене узрока актуелне геополитичке напетости, не прихвата дезинформације и лажи које пласирају средства масовног информисања која су под контролом колективног Запада“, нагласио је шеф руске дипломатије.
Према његовим речима, Русија свуда има “много правих пријатеља, који су прошли тест времена, укључујући у Сједињеним Америчким Државама и у Европи.
„Сви они не само што показују интересовање за нас, већ деле наше вредности које промовишемо, а које су заједничке свим светским религијама и цивилизацијама“, истакао је Лавров.
Русија, за разлику од Запада, додао је министар, нуди партнерима – представницима глобалне већине, односе на равноправној основи.
Поред тога, он је казао и да руски спорт самоуверено иде напред, упркос невиђеној политизацији међународног спортског покрета.
Погледајте и:
Заменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2024
РУСИЈА
Медведев: Русија јача своје позиције, нико неће успети да је изолује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала