- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Резултати испитивања супстанце нејасни: Коверат са белим прахом послат Доналду Трампу млађем

© AP Photo / Matt YorkДоналд Трамп Млађи
Доналд Трамп Млађи - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Екипе за хитне случајеве реаговале су након што је коверат са неидентификованим белим прахом послат у кућу Доналда Трампа Млађег, најстаријег сина бившег председника САД Доналда Трампа.
Извор упознат са случајем рекао је да су резултати испитивања супстанце нејасни, али да званичници не верују да је смртоносна, преноси АБЦ њуз.
Трамп млађи је у својој канцеларији на Флориди отворио писмо, а убрзо су реаговали припадници специјалних служби који су носили заштитна одела.
Полиција је саопштила да истрагу води канцеларија шерифа Палм Бича, у сарадњи са америчком тајном службом, али није изнела више детаља.
Трамп млађи често води послове очеве кампање, а ово је други пут да му је послат бели прах.
Године 2018. његова тадашња супруга Ванеса одведена је у болницу у Њујорку након што је отворила коверат адресиран на свог супруга, у којем је био неидентификован бели прах.
Полиција је касније саопштила да супстанца није опасна.
У марту 2016. године полицијски детективи и агенти ФБИ-а истражили су претеће писмо упућено стану брата Доналда Трампа, Ерика, на Менхетну, које је такође садржало бели прах за који се испоставило да је безопасан.
Коверте са белим прахом су такође два пута стигле 2016. године у Трампову кулу, која је служила као Трампов предизборни штаб.
Страх од коверата са белим прахом датира из 2001. године, када су писма која садрже смртоносни антракс послата у канцеларије двојице америчких сенатора и када је од последица те инфекције умрло пет људи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала