- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Словачка: Братислава би могла да буде домаћин мировним преговорима о Украјини

© БелТА / Уђи у базу фотографијаЗаставе Украјине и Русије на преговарачком столу
Заставе Украјине и Русије на преговарачком столу - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
Пратите нас
Братислава би могла да буде платформа за почетак преговора о Украјини, саопштио је председавајући словачког парламента Петер Пелегрини.
„Ови преговори (о миру у Украјини) могу да пропадну, али ћемо их бар започети. Који државник у Европи каже да је потребно покушати да се овај рат оконча мировним преговорима? Јер то нећемо постићи војним путем“, рекао је Пелегрини у интервјуу за чешку телевизију „Прима Си-Ен-Ен“.
„Мислим да наши народи, наше државе – Чешка и Словачка – мало другачије схватају (ситуацију) историјски, можда схватамо менталитет ова два народа: и украјинског и руског. Једном смо били домаћини великог самита (председника САД и Русије) Буш-Путин. Братислава би могла да буде, не кажем одмах на највишем нивоу, али тамо би могли да почну ови мировни преговори, можда на експертском или нивоу министара спољних послова, али потребно је почети“, приметио је он.
Пелегрини је додао да Словачка није светска сила, али може да подржи ове мировне преговоре.
„Настојаћу да Словачка пошаље овај сигнал силама: Братислава може бити место где би могли да почну преговори о могућем мирном завршетку овог сукоба“, закључио је он.
Москва је више пута истицала да је спремна за преговоре, али да је Кијев на њих увео забрану на законодавном нивоу. Запад стално позива Русију на преговоре, за шта Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог.
Погледајте и:
Заставице Русије и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2024
РУСИЈА
Лукашенко: Ако Кијев не крене на преговоре са Москвом, дани Украјине су одбројани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала