- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Узвраћање српског гостопримства у Америци – Василијев нови пут је лек за Алексеја

© AP Photo / Garett FisbeckАлексеј Покушевски
Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Алексеј Покушевски, потенцијални репрезентативац Србије, наставиће НБА каријеру као кошаркаш Шарлота, где ће се придружити Василију Мицићу са којим је био саиграч и у претходној екипи Оклахоме. Сада и - званично.
Покушевски је добио отказ од екипе чији је био члан у претходне четири сезоне.
Момак пореклом са Косова и Метохије, рођен у Новом Саду, 2020. године је из грчког Олимпијакоса отишао у Оклахому, пошто га је претходно драфтовала екипа Минесоте.
Имао је Покушевски већ у првој сезони велику минутажу, највећу у својој досадашњој НБА каријери од 24 минута по мечу, али је све после тога отишло у супротном смеру од очекиваног.
У наредне две сезоне је играо мање, а како је Оклахома ове сезоне, ношена бројним младим талентима и МВП кандидатом Шајом Гилџус-Александром, дошла до шансе да се бори за висок пласман у Западној конференцији.
Како је у сезони одиграо свега десет утакмица, са просечно само шест минута, Покушевски је проглашен вишком и отпуштен је, а упркос медијским натписима за занимање јавности о томе да би млади крилни играч могао да се врати чак и у Србију, он ће, како сва логика посла налаже, остати у НБА лигу.
Прилику ће му дати екипа Шарлота у којој ће га дочекати Василије Мицић и тиме узвратити гостопримство са почетка сезоне, пошто је управо популарни Поку био домаћин искусном плејмејкеру по његовом доласку у Америку и НБА лигу, у тиму Оклахоме.
Ни Мицић није имао праву прилику у Оклахоми у коју је дошао летос и у трејду је завршио у Шарлоту где је коначно заиграо како уме, а и екипа је процветала са њим, забележивши низ победа.
Покушевски би такође могао да добије већу шансу, како на позицијама ниског, тако и високог крила, одакле може да прикаже најбоље игре, упркос пропалој идеји Оклахоме да га промовише у „петицу“ која шутира тројке.
Навијачи Србије - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
СПОРТ
ЕКСКЛУЗИВНО Будућност спорта креће из Русије, а Србија је важан део мозаика: „Пројекат је савршен!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала