- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

БиХ упутила протестну ноту Црној Гори после састанка Додика и Мандића у Подгорици

Пратите нас
Министарство спољних послова у Савету министара Босне и Херцеговине упутило је протестну ноту Министарству спољних послова Црне Горе, због тога што је председник црногорског парламента Андрија Мандић примио председника Републике Српске Милорада Додика у службеним просторијама а да притом нису била истакнута обележја БиХ.
Наводи се да ни у кабинету ни у просторијама где је одржана конференција за медије није било истакнуте заставе државе БиХ већ само Црне Горе и Републике Српске, која је административна јединица БиХ.
Како преносе сарајевски медији, и на конференцији за медије су изнесене, како кажу, срамотне изјаве. Као пример наводе изјаву Мандића да су „Република Српска и Федерација БиХ створиле Босну и Херцеговиу“, што би, како се наводи, могло да наруши суседске односе БиХ и Црне Горе, док је Додик говорио о специјалним везама Републике Српске и Црне Горе и, како наводе о, тзв. „српском свету“.
Тиме је, кажу, први човек Скупштине Црне Горе исказао директно непоштовање државе БиХ и њених институција покушавајући да на тај начин изједначи ентиет Републике Српске са државом.
Према сазнањима сарајевског портала „Кликс“, из ресора спољних послова Савета министара навели су да БиХ уважава и поштује државна обележја Црне Горе, као и осталих међународно признатих држава и да очекује да и представници БиХ у Црној Гори имају исти третман.
Напомињу и да ово није први пут да председник Скупштине Црне Горе игнорише заставу БиХ при састанцима са функционерима који долазе из БиХ, те додају да је исти случај био и током недавне посете председника НСРС Ненада Стевандића Подгорици.
Андрија Мандић и Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
РЕГИОН
Додиков велики корак у Подгорици: Против су само фанатици и маргиналци
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала