- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Избор српског представника за Евровизију: Христина прва у финале, Бресквица оправдала улогу фаворита

© Снимак са екрана/ Јутјуб/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanalПолуфинале „Песме за Евровизију 2024“
Полуфинале „Песме за Евровизију 2024“ - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
У првом полуфиналу музичког телевизијског такмичења "Песма за Евровизију 2024" у уторак увече је одабрано осам композиција која иду у финале избора за српског представника на "Евровизији".
Сабирањем смс гласова гледалаца и стручног жирија, на основу пола-пола, бирало се између 14 представљених песама.
У финале "Песме за Евровизију" прошли су певачица Бресквица са песмом "Гнездо орлово", затим Христина и "Бедем" (њено име су водитељи прво прочитали за финале), Лена Ковачевић и "Зови ме Лена" и М.ИРА са "Перцепцијом".
Даље иду и Бојана и Давид са песмом "Но но но", Марко Мандић и "Дно", бенд Кени није мртав са "Дијамантима" и Зорја и "Лик у огледалу".
Друго полуфинале следи 29. фебруара, када ће бити изабрано додатних осам такмичара, за укупно 16 колико ће се наћи 2. марта у финалу "Песме за Евровизију", где се бира представник Србије који иде у мају на "Песму Евровизије" у шведски град Малме.
Програм су водили глумац Славен Дошло и водитељка Драгана Косјерина, док су се из "зелене собе" са извођачима укључивали Кристина Раденковић и Стефан Поповић.
Јавни сервис Србије је најавио да ће свој део приход од смс гласова све три вечери дати удружењу Звончица за помоћ деци оболелих од малигних и ретких болести.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала