- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал са имања милијардера пратио полуфинале и навијао за Србе

© AFP 2023 / JAIME REINAНемања Радоњић
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Фудбалери Мајорке пласирали су се у финале Купа Краља први пут после две деценије, а велике заслуге за то иду и Немањи Радоњићу. Мајорка је Реал савладала после пенал серији, а мрежу је затресао и српски фудбалер. Овај меч испратио је и Рафаел Надал и то из далеког Индијан Велса.
У првом полуфиналном мечу утакмица Мајорке и Реал Сосиједада завршена је без голова, док је у другој после голова Гонзалеса и Ојарзабала резултат остао 1:1, па је тако победник ,после продужетака без поготка, морао да буде одлучен пенал серијом.
Стрелац гола за Реал Сосиједад, Ојарзабал, био је непрецизан већ у првој серији па је тако Мајорка имала предност, а прецизан шут Немање Радоњића у четвртој серији одвео је Мајорку на корак до финала. Уследио је гол Дардера који је означио дефинитивну победу.
Тако је Мајорка обезбедила финале Купа први пут још од 2003. године.Српски репрезентативац у игру је ушао у 106. минуту, намера тренера била је да Радоњић буде један од извођача пенала и испоставило се да је донео праву одлуку.
Немања је у Шпанију стигао из Торина где се није слагао са тренером и где чини се није добијао праву шансу. Осим Радоњића, за Мајорку играју и Предраг Рајковић као и Матија Настасић.
Меч Мајорке и Реал Сосиједада помно је пратио и Рафаел Надал који борави у вили милијалдера Ларија Елисона, власника Индијан Велса спремајући се за први Мастерс у сезони.
У паузи од тренинга Надал је помно пратио вољени клуб, а потом им на друштвеној мрежи и честитао.
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
СПОРТ
Холандова петарда у шеширу – за 55 минута! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала