- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков повратак у Калифорнију: „Прошло је пет година – предуго без тениског раја“

© AFP 2023 / Mark J. TerrillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, после пет година враћа се у Индијан Велс или како би он рекао „тениски рај“. Српски ас на првом Мастерсу у сезони има пет титула колико је током каријере на истом месту освојио и Роџер Федерер па је један од циљева ове године и обарање још једног рекорда.
Док је велики број играча на турнирнима 500 и 250 серије, Новак Ђоковић и Рафаел Надал отишли су у Индијан Велс како би се што боље припремили за „пети гренд слем“. Новак на том месту није био још од 2019. године.
„Сада смо у 2024. години, последњи пут сам играо на Индијан Велсу 2019. године. Прошло је пет година, предуго да се не буде део тениског раја, једног од без сумње најбољих турнира на свету. Ово је вероватно омиљени турнир многим играчима, укључујући и мене. Не могу да дочекам да дођем и играм поново пред неким од најбољих навијача које имамо“, рекао је Новак.
Мастерс у Индијан Велсу није одржан 2020. године због пандемија корона вируса, а потом први рекет света није имао дозволу да уђе у Сједињене Америчке Државе због одлуке да се не изјасни о вакцинисању.
Велику мотивацију Новак има у Индијан Велсу, не само због повратка већ и зато што би му тријумф донео нову страницу историје. Уколико освоји пехар Новак ће надмашити Роџера Федерера који као он има пет титула.
„Прва титула на Индијан Велсу коју сам освојио 2008. године је била једна од најбољих титула у мојој каријери у том тренутку. Имао сам среће да освојим турнир још четири пута, да играм неке невероватне мечеве у финалу, против Федерера, Надала, многих сјајних тенисера. Радујем се повратку“, истакао је Ђоковић.
Квалификације за Индијан Велс почињу већ трећег марта, а турнир је на програму до 17. марта. Титулу бране Карлос Алкарас у мушкој и Јелена Рибакина у женској конкуренцији.
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
СПОРТ
Челични Британац избројао до 500 и поручио: „Све је теже, поносан сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала