- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Такер Карлсон: Упозоравали су ме да бих могао да будем приведен због интервјуа с Путином

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаТакер Карлсон и Владимир Путин.
Такер Карлсон и Владимир Путин. - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Амерички новинар Такер Карлсон изјавио је да су га упозоравали да би могао да буде приведен у Америци због интервјуа с председником Русије Владимиром Путином.

„Моји адвокати су ми говорили пред мој одлазак у Русију, и људи који раде за велику адвокатску компанију, да ако то урадим да ће ме америчка влада привести због кршења санкција“, рекао је Карлсон у интервју Јутјуб блогеру Лексу Фридману.

То га је разбеснело и због тога је, како је навео, ступио у контакт са главним адвокатом.
„Рекао је…. Много тога ће зависти од питања које будете постављали Путину, ако будете превише љубазни према њему могли би да вас приведу када се будете враћали“, испричао је новинар и додао да није осећао да је у било каквој опасности док је био у Русији.
Амерички новинар је открио да и какви су били његови утисци из Москве.

"Москва ме је задивила. Уопште нисам био спреман за то... никаквих графита, бескућника, на улицама нема људи који се дрогирају. Све чисто, нема ђубрета. Заиста, леп град", рекао је он.

Новинар је додао да га ти утисци нису навели да заволи Путина али јесу да омрзне лидере сопствене земље јер је раније и у Америци било таквих градова, безбедних, али више их нема.

О америчким санкцијама Русији

Влада САД, уводећи санкције Русији у тако великом обиму наноси штету сопственој земљи, сматра Карлсон.
"Санкције ће заувек изменити САД, наш стандард и то како ради наша влада. То је више него било шта, колико памтим, нанело штету САД. Тај ниво санкција које смо увели - то је лудост", рекао је Карлсон.

Бајденова победа могућа само у једном случају

Према његовим речима, амерички председник Џозеф Бајден не може ни да говори ни да хода и једина шанса да буде поново изабран на предстојећим изборима јесте лажирање избора.

„Победа Бајдена на предстојећим изборима биће подсмевање демократији“, оценио је он и додао да тако оронуо човек не може бити изабран у најмоћнијој земљи света осим уколико не буде лажирања.

О Џонсону и пропалим преговорима Кијева и Русије

Крах мировних преговора између Москве и Кијева 2022. године због интервенције бившег британског премијера Бориса Џонсона је морални злочин.
Према његовим речима, резултат онога што је учинио Џонсон није био успех Украјине, већ корист за Европу.
„То је морални злочин“, додао је Карлсон.
Он је рекао да је Бајденова администрација послала Џонсона у Истанбул да одговори Кијев од закључивања споразума са Русијом.
Карлсон је оптужио америчку владу за цурење информација о његовом састанку са некадашњим сарадником америчких специјалних служби Едвардом Сноуденом у Русији.
Како је рекао, Сноуден није желео да се обелодани да су се састали, а сам Карлсон никоме то није рекао.

„Сноуден је рекао да би више волео да нико не зна да смо се састали…. Једини разлог због којег вам ово говорим јесте то што је портал ‘Семафор’ објавило информацију коју је добио од америчких обавештајних агенција, она је објављена мимо мојих интереса у наводно слободној земљи“, рекао је Карлсон.

Открио је и да од пре неколико година када је посетио Северну Кореју има проблеме са телефоном.
„Разговарао сам са неким у Савету за националну безбедност који су знали да је телефон прислушкивала јужнокорејска влада“, рекао је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала