- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Ситуација на фронту за Украјину ужасна, Макронова изјава неће помоћи

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2024
Пратите нас
Ситуација на фронту за украјинског председника Владимира Зеленског је ужасна и катастрофална, а изјава председника Француске Емануела Макрона о могућности слања снага у Украјину неће помоћи, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова у емисији на радију Спутњик.
„Људи схватају да су издани и преварени. Због тога им је, са њиховог становишта, потребна нека јака, моћна изјава која би некако инспирисала људе у редовима Оружаних снага Украјине, у редовима украјинских грађана отераних на клање, да ће им стране земље помоћи“, оценила је Захарова.
Она је додала да та Макронова изјава није постигла жељени ефекат, већ потпуно супротно.
Портпарол је нагласила да се након Макронове изјаве чуло много изјава представника НАТО и његових структура како они ни у ком случају не разматрају могућност слања својих снага у Украјину.
„Сигнал је био управо супротан – да су издали Украјину и да ће наставити да је користе и издају“, закључила је Захарова.
Према њеним речима, Макронова изјава је срамота за Француску и пуцањ у „властите хероје Другог светског рата“.

Дума: Макронов покушај да распламса трећи светски рат

Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин оценио је да француски лидер није могао да смисли ништа боље у циљу остајања на власти, него да распламса трећи светски рат.

„Макрон је заборавио како је пре неколико година, кад је упоређивао модерну Француску са временом Наполеона, рекао да Бонапарта 'није марио за губитке', али да земља од тада 'људске животе ставља изнад свега'. Током Макроновг мандата, отворено говорећи, мало тога је постигнуто. Због ових и многих других проблема, Французи не подржавају Макрона, његов рејтинг је пао на најнижи ниво. Кад би се избори данас одржали, победила би Марин Ле Пен“, закључио је Володин.

Подсетимо, председник Француске је на прес конференцији после састанка посвећеног подршци Украјине изјавио да се не може искључити могућност слања снага у Украјину, мада о томе нема консензуса међу европским лидерима.
У међувремену из Кремља су поручили да у случају уласка западних снага у Украјину неће бити речи о вероватноћи, већ о неизбежности директног сукоба Русије и НАТО.
Погледајте и:
Француски председник Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
СВЕТ
Лудачки заокрет Француске: Макроново бусање у прса не разумеју ни на агресивном Западу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала