- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Букти један од највећих пожара у историји Тексаса: Пламен гута 340.000 хектара земље, има жртава

© AP Photo / David EricksonПоследице пожара у Тексасу
Последице пожара у Тексасу - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Једна особа погинула је у округу Хачинсон у Тексасу, у шумском пожару који у тој америчкој савезној држави букти последњих неколико дана.
Жртва је идентификована као 83-годишња Џојс Бленкеншип, преноси Си-Би-Ес (ЦБС).
Пожар назван „Смокхаус крик“, у којем је изгорело више од 340.000 хектара земље и у којем је оштећено и изгорело више грађевина, други је највећи пожар у историји Тексаса, после оног у комплексу Ист Амариљо из 2006, у којем је изгорело више 367.000 хектара шуме.
Претходно је други највећи пожар био „Биг Каунтри“ 1988, у којем је изгорело око 300.000 хектара земљишта.
Неколико мањих шумских пожара у различитим фазама сузбијања захватило је друге делове најсевернијег округа у Тексасу, а подстакнути су јаким ветровима и високим температурама.
Гувернер Тексаса Грег Абот у уторак је прогласио алармантно стање за 60 округа и затражио од тексашког огранка Управе за ванредне ситуације да активира више од 95 ватрогасаца, као и особље за затварање путева, контролу саобраћаја, пружање медицинске помоћи и пружање помоћи животињама.
Више од 13.000 кућа и компанија остало је без струје, а више од 4.000 њих за регион Пенхендл, према подацима групе PowerOutage.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала