- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић подржао идеју изградње меморијалног центра поводом Мојковачке битке

© AP Photo / Risto BozovicПредседник Скупштине ЦГ Андрија Мандић
Председник Скупштине ЦГ Андрија Мандић  - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Председник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић снажно је поздравио идеју руководства мојковачке општине да се на Бојној Њиви изгради меморијални центар поводом Мојковачке битке.
"Не само што се тако обележава једно велико дело које су направили наши преци, него се просто понуда Мојковца повећава, а немам никакве дилеме и чврсто сам уверен да ћемо средства за тај меморијални центар врло лако обезбедити. Ова битка је надрасла простор Црне Горе, била је значајна и за Србију, поготово што је то била одбрана одступнице српске војске према Албанији, тако да ће наши пријатељи, заједно са нама, који држе и до те битке и до традиције Црне Горе свакако учествовати и имаћемо једну сјајну понуду на овом простору", рекао је Мандић током јучерашње посете Мојковцу, пренеле су подгоричке Вијести.
Мандић је у Мојковцу одржао састанак са председником те општине Веском Делићем и руководством. Он и Делић су посетили Ски центар Жарски, а након тога и Бојну Њиву, где су положили венац на тамошњи споменик и поклонили се јунацима Мојковачке битке.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала