Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Новчане казне за Албанце који су претили и узнемиравали српске дечаке на КиМ

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПретреси специјалних јединица тзв. косовске полиције на више локација на северу Косова
Претреси специјалних јединица тзв. косовске полиције на више локација на северу Косова  - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Полиција у Грачаници казнила је новчано за ремећење јавног реда и мира два Албанца пошто су признали да су изазвали инцидент, али одбили да признају да су групи српских дечака у Лапљем Селу на Косову и Метохији претили ножем, терали их да узвикују "Тачи председник" и вређали председника Србије.
Полиција их је претходно идентификовала и привела, ради се о Албанцима из Јањева, пренео је РТС.
Саслушани су у станици полиције у Грачаници и онда пуштени кући уз изречену новчану казну за ремећење јавног реда и мира.
У станици полиције у Грачаници РТС-у је речено да су током саслушања изјавили "да им није била намера да угрозе животе српских младића и да су негирали да су претили српским малолетницима и да су их вређали".
Два Албанца пресрела су аутомобилом групу од петорице српских малолетника у Лапљем Селу код Грачанице у петак увече и уз псовке и претње ножем, од деце су тражили да кажу да је њихов председник Хашим Тачи, те да председника Србије називају погрдним именима.
Од тада су Албанци били у бекству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала