- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У црно-зеленима се све црвени – осим Рачића /видео/

© Massimo PaoloneУрош Рачић
Урош Рачић - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Српски репрезентативац Урош Рачић постигао је ефектан погодак и био је једина светла тачка у „помрачењу“ његовог Сасуола од Наполија на свом терену – 1:6 (1:3).Стигао је Србин до првенца у црно-зеленом дресу, где су се свим осим њега „зацрвенели“ због мизерног издања и катастрофалних оцена због још катастрофалнијег резултата на Мафеи стадиону.
Чак шест пута капитулирала је одбрана домаћег тима, који је повео резантним и хируршки прецизним ударцем Уроша Рачића у 17. минуту сусрета.
Играо се 17. минут када је Србин распалио по одбијеној лопти са неких 22 метра и сместио је иза леђа голмана Мерета.
Чинило се да би Сасуоло и могао добро да прође из двобоја са фаворизованим Наполијем, али је онда на сцену ступила „тешка артиљерија“ тима с Југа Италије, предвођена првом звездом Нигеријцем Виктором Осименом.
Рахмани је изједначио у 29. минуту, да би поменути Осимен у два наврата до одласка на велики одмор погађао мрежу Сасуола за тотални преокрет – 1:3.
Исти играч био је стрелац поготка на старту другог полувремена, тада је Нигеријац комплетирао хет-трик, да би Грузин Хвича Кварацхелија са два гола у 51. и 75. минуту поставио коначних и нестварних 6:1.
 Филип Костић - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
СПОРТ
Ђавоља варош на дресу Србије /фото/
Очекивано су сви фудбалери Сасуола оцењени испод просечним оценама, које су се црвенеле, док је једини „зелени“ био Урош Рачић, који је добио седмицу. Први до њега био је Пинамонти с оценом 6,1 док су сви остали били оцењени петицом, тек нешто изнад тога према процени бројних портала.
С друге стране, Кварацхелија је оцењенем високом оценом 9.7 и понео је епитет играча утакмица, иза њега је био Виктор Осимен с оценом 9,0.
И голман Сасуола Андреа Консиљи добио је оцену 5,1, комплетна обрана је била између 5,1 и 5,3. Педерсен, Тресолди, Ферари, Доиг, који су били очајни у дуелу са звездама из Наполија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала