- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сијарто о слању западне војске у Украјину: Такве изјаве противурече НАТО одлукама

© Sputnik / Лола Ђорђевић Петер Сијарто
 Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Изјаве о слању војске западних држава у Украјину противурече НАТО ставу који је још пре две године одлучио да се уздржи од директног мешања у сукоб, изјавио је министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто коментаришући предлог француског председника Емануела Макрона о могућем слању европских војника у Украјину.
Сијарто је то изјавио на прес конференцији након састанка у Будимпешти са шефом дипломатије Чада Махаматом Салехом Анадифом и додао да је одлука и даље на снази и да се тиче других држава алијансе као и Француске.
„Било који планови или изјаве, које се тичу могуће појаве европских војника у Украјини биће у дијаметралној супротности са тренутним одлукама НАТО-а“, закључио је мађарски шеф дипломатије.
Француски председник Емануел Макрон у уторак је рекао да су лидери западних земаља разговарали о могућности слања трупа у Украјину, али да консензус још није постигнут. Француски премијер Габријел Атал такође није искључио слање војске у Украјину и додао да Париз „не може да се помири“ са победом Русије.
Погледајте и:
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
РУСИЈА
Кремљ: Макронове изјаве опасне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала