- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Сви чланови подгоричког Одбора ПЕС поднели оставке на све партијске функције

© Sputnik / Бобан НововићПодговрица, Покрет Европа сад прикупља потписе за изборе
Подговрица, Покрет Европа сад прикупља потписе за изборе - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
Сви чланови подгоричког Одбора Покрета Европа сад (ПЕС) поднели су оставке на све функције у тој партији, а свој рад наставиће у складу са Програмом представљеним грађанима, саопштено је данас из тог одбора.
"Покрет Европа сад представио се црногорској политичкој сцени на локалним изборима у Подгорици у октобру 2022. године. Уз огромно залагање свих чланова подгоричког Одбора, одборничка листа на челу са Јаковом Милатовићем добила је пуно поверење грађана да реализује визију бољег управљања нашим Главним градом са скоро 22 хиљаде освојених гласова. Наш одличан изборни резултат, уз сарадњу са осталим конституентима власти, омогућио је смену Демократске партије социјалиста (ДПС), након три деценије лошег управљања Подгорицом", наводи се у саопштењу, преносе Вијести.
Њихово залагање и допринос, како наводе, није уважено од руководства ПЕС.
"Игнорисан је наш предлог листе кандидата за парламентарне изборе. Финале је недавна одлука руководства да распусти подгорички Одбор, без икаквог обавештења, разговора или консултација. На овај начин онемогућено нам је да кроз органе покрета утичемо на доношење одлука, а посебно на свакодневна одступања од принципа и циљева око којих смо се и окупили, због чега дајемо оставке на све функције у Покрету Европа Сад", стоји у саопштењу.
Додали су да ће њихове активности бити у складу са Програмом који су предочили грађанима и за чију ће се реализацију, како кажу, снажно залагати.
"Бићемо усмерени на додатно оснаживање сарадње са нашим коалиционим партерима и сада већ бившим колегама из ПЕС-а, како бисмо учврстили постојећу извршну власт у Главном граду и допринели бољој реализацији датих изборних обећања. Спречићемо даље урушавање наслеђеног система, дистанцирајући се од лоших пракси ДПС-а", поручили су.
Погледајте и:
Милојко Спајић и Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2024
РЕГИОН
Црна Гора „поцепала“ Европу: Шта се крије иза разлаза две најјаче фигуре у Подгорици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала