- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Дојаве о бомбама на београдском аеродрому биле лажне

© Sputnik / Лола ЂорђевићАеродром „Никола Тесла“
Аеродром „Никола Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
Пратите нас
На београдском аеродрому „Никола Тесла" завршени су контрадиверзиони прегледи, након чега је установљено да су вечерашње дојаве о бомбама биле лажне, јавио је Танјуг.
Претходно су компаније „Ер Монтенегро“ и „Виз Ер“ саопштиле да су пилоти њихових авиона добили дојаве о бомбама пре полетања на писти на београдском аеродрому.
Аеродром је вечерас због дојаве био затворен, а београдски медији су јавили да се неки летови преусмеравају на Темишвар.
Танјуг је прво јавио да је пилот на једном лету добио дојаву о бомби, након чега је позвао полицију, јер му се један путник учинио сумњивим. Медији су објавили да је авион за Барселону „Виз Ера“ испуцао такозване тобогане да би се путници евакуисали.
„То је блокирало писту и створило велики проблем. Очекује се да ће бити великих кашњења, преусмеравања и отказивања. Постоји опасност да ће до поноћи све бити затворено“, рекао је извор за медије.
Такође, огласила се и црногорска авио-компанија "Ер Монтенегро" која је саопштила да се дојава о бомби догодила у авиону те компаније.
„Дојава о бомби се догодила у моменту када је ваздухоплов био на земљи. У току је провера ваздухоплова од стране безбедносних служби Републике Србије, а путници и посада ће бити на безбедном док се не обаве све неопходне контроле“, саопштено је претходно из компаније „Ер Монтенегро“, пренеле су „Вијести“.
Огласила се и компанија „Виз Ер“. Они су потврдили да је на лету из Београда за Барселону примљена дојава о бомби, због чега су сви путници и чланови посаде евакуисани.
„„Виз ер“ потврђује да је лет 4115 из Београда за Барселону 29. фебруара добио анонимну претњу о експлозивној направи у авиону док се спремао за полетање. Авион се одмах вратио на удаљено место на београдском аеродрому, где су сви путници и чланови посаде безбедно евакуисани“, наводи се у саопштењу компаније.
Додаје се да су путници превезени до терминала и да им је обезбеђено освежење.
„Надлежни органи спроводе све неопходне провере и утврђене протоколе. Сигурност и безбедност путника и посаде је највећи приоритет „Виз Ера““, истакли су из компаније.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала