- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов због инцидента дисквалификован у Дубаију

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, завршио је учешће у полуфиналу турнира у Дубаију након што је победа додељена Александру Бублику при резултату 6:7, 7:6, 6:5 због расправе са линијским судијом.
Велика борба водила се у трећем сету полуфинала у Дубаију, Андреј Рубољв требало је да сервира за тај-брејк, али није могао да се исконтролише и пришао је линијском судији како би му указао на грешке.
Линијски судија који је стајао поред разумео је да је Андреј употребио ружну реч, па је одмах алармирао главног судију и супервизора и руски тенисер је одмах дисквалификован.
Тешко је Андреј изборио први сет, а онда је Бублик на исти начин успео да стигне до изједначења. У трећем сету све је водило ка трећем тај-брејку који би се вероватно и догодио да се Рубљов није наљутио.
Ништа се од овога не би догодило да је руски тенисер сачувао предност брејка у одлучујућем сету, али је Бублик успео да изједначи у осмом гему и тако унесе нову неизвесност.
Рубљов је у Дубаију бранио 300 бодова које је прошле године освојио доласком до финала. Због дисквалификације губи све зарађене бодове и од понедељка неће бити у првих пет тенисера света.
Рафаел Надал и његво стриц Тони (лево) - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
СПОРТ
Надал старији има велике жеље: „Рафа ће освојити Ролан Гарос“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала