Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Део „Ми - глас из народа“: На консултацијама о мандатару није саслушано мишљење представника листе

© Sputnik / Никола ЈоксимовићДео покрета "Ми"
Део покрета Ми - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Петорица од седморице оснивача покрета "Ми - глас из народа" саопштила су да председник Александар Вучић у оквиру консултација о кандидату за председника владе није саслушао мишљење представника те изборне листе него је, како кажу, на разговор позвао само оне који су "својом вољом иступили из покрета".
Саопштење је објављено на сајту покрета "Ми - глас из народа", на коме се наводи да су оснивачи Синиша Љепојевић, Митар Ковач, Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић.
"У администрацију Народне скупштине Републике Србије, како смо обавештени, није стигао позив председника Републике за изборну листу 'Ми – глас из народа', па није јасно како су посланици који су били код председника Републике уопште стигли на консултације, по којем позиву", наводи се у саопштењу које је објављено на сајту.
Они наводе да председник данас није саслушао мишљење представника изборне листе "Ми - глас из народа", како је саопштено у јавности, него је, како кажу, на разговор позвао само оне који су "својом вољом иступили из покрета".
Како тврде, "на тај начин занемарује се мишљење већине посланика Покрета 'Ми - глас из народа' и протежирају они који су иступили из покрета с овим именом, и притом раде на његовом разбијању".
Код председника Вучића у име листе "Ми - глас из народа" раније данас дошли су Александар Павић, Бранко Лукић и Богдана Кољевић, међутим, није се појавио носилац листе за републичке изборе Бранимир Несторовић.
Павић је новинарима рекао да Несторовић није дошао јер је отишао у градску скупштину, где је требало да почне конститутивна седница Скупштине града Београда.
Из Председништва Србије јуче је саопштено да је председник Александар Вучић позвао данас на консултације о кандидату за председника Владе представнике изборне листе "Ми-глас из народа, проф.др. Бранимир Несторовић".
Листа "Ми-глас из народа" на републичким изборима освојила је 13 мандата.
Међутим, 21. фебруара из тог покрета је саопштено да је у току процес преображаја у групи од седам оснивача и да су Бранимир Несторовић и Александар Павић напустили покрет.
Несторовић је након напуштања покрета са Павићем рекао да је у процесу оснивања нове странке са људима који га подржавају.
Љепојевић, Ковач, Јањић, Павловић и Станојевић саопштили су такође да су у процесу формирања странке.
Погледајте и:
Председник Србије Александар Вучић наставио је консултације о кандидату за председника Владе Србије са листом “Ми – глас из народа”  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
СРБИЈА
Вучић наставио консултације о мандатару, разговарао са листом „Ми - глас из народа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала