- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ се огласио о садржају снимка о плановима официра Бундесвера за напад на Кримски мост

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Кремљ за сада нема информације о садржају аудио снимка разговора официра Бундесвера о плановима за напад на Кримски мост, рекао је новинарима портпарол Дмитриј Песков.
"Не знамо ништа о садржају разговора на снимку. Када снимак буде доступан, преслушаћемо га и тада ћемо знати", рекао је он.
Претходно је главни уредник Спутњика и РТ Маргарита Симоњан објавила да поседује аудио снимак на којем високо позиционирани официри немачког Бундесвера разматрају ударе на Кримски мост.
"Нешто веома интересантно су ми дали пријатељи из војске баш тог дана када је немачки канцелар Олаф Шолц рекао да НАТО не учествује и неће учествовати у украјинском сукобу. Тако занимљиво штиво и снимак да баш желим да га објавим. Да обрадујем пратиоце. На том снимку високи официри немачке војске разматрају како ће бомбардовати (пажња!) Кримски мост. И како да то што лукавије ураде како би њихов Шолц могао да настави да прича како с тим нема никакве везе", написала је Симоњан.
Према њеним речима, на снимку који траје 40 минута официри Бундесвера помињу и војнике САД и Велике Британије узгред говорећи како они одавно директно учествују у сукобу.
Председник Думе Вјачеслав Володин сматра да Берлин, након што је објављено да су официри немачке војске разматрали планове за нападе на Кримски мост, треба да разјасни ствари.
"Обелодањени снимак разговора обавезује руководство Немачке да објасни следеће: 1. Којим одлукама Немачке су се руководио кадар Бундесвера када је разматрао планове за напад на Русију? 2. Да ли ће бити кажњени? И како? 3. Да ли за то знају посланици Бундестага? 4. Да ли Шолц схвата да тако нешто од Русије захтева да изведе узвратне нападе? ", написао је Володин на Телеграму.
У Министарству одбране Немачке одбили су да прокоментаришу за Спутњик ове наводе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала