- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Русија се не може ослонити на ОЕБС

© AP Photo / Christian Charisius/dpaМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров говори на конференцији за медије након састанка Савета министара ОЕБС-а у Хамбургу
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров говори на конференцији за медије након састанка Савета министара ОЕБС-а у Хамбургу - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је рекао да ОЕБС у овом тренутку за Русију не представља тело на које се може ослонити.
"За нас ова организација више не представља никакву инстанцу на коју можемо да се ослонимо. Нарушен је принцип консензуса, генерални секретар и председавајући ОЕБС-а, који се мењају сваке године, отворено заузимају једну страну", рекао је Лавров на дипломатском форуму у турској Анталији.
Он је оценио да је евроазијско подручје мотор развоја света.. "Евроатлантски регион је изгубио ту улогу", рекао је руски министар.
Шеф руске дипломатије се осврнуо и на Уједињене нације, истакавши да је Повеља УН идеалан документ данашњице.

О Украјини

Када је реч о Украјини, Лавров је навео да су на украјинској страни били "не само плаћеници из иностранства, већ и официри, француски и британски".
Када је реч о поруци из Беле куће да неће слати трупе у Украјину, Лавров је рекао да не треба апсолутно бити сигуран да су се САД дистанцирале од става француског председника Емануела Макрона, који не искључује слање трупа у Украјину.
Иначе, за излагање руског министра на форуму владало је изузетно интересовање, сва места у сали су била попуњена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала