- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачки контраобавештајци проверавају могуће пресретање разговора немачких официра

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLБНД, Немачка обавештајна служба
БНД, Немачка обавештајна служба - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Контраобавештајна служба Немачке проверава да ли је било пресретања разговора немачких официра о евентуалној употреби ракета „таурус“ за напад на Кримски мост, преноси информативни портал T-Online позивајући се на Министарство одбране Немачке.
„Федерални војни контраобавештајни ресор (BAMAD) предузео је све неопходне мере“, наводи портал.
Раније је немачки војни ресор одбио да коментарише аудио-запис разговора немачких официра.
Главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан је током дана објавила 40-минутни аудио-снимак разговора високо рангираних официра немачког Бундесвера који разматрају „како да бомбардују Кримски мост“.
Судећи према том запису, у разговору учествују четворица официра, међу којима је и шеф Одељења за операције и обуку Војно-ваздухопловних снага.
Официри, поред осталог, разматрају како да испоруче ракете „таурус“ и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу „црвену линију“ и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.
Француски председник Емануел Макрон је раније рекао да је у Европској унији договорено да се створи „девета коалиција“ за дубоке нападе“, односно за испоруку ракета средњег и далеког домета Украјини. Он је, такође, рекао да ће Француска учинити све да Русија „не победи у овом рату“. Према његовим речима, лидери западних земаља су размотрили могућност слања војске у Украјину, али за сада нема консензуса о томе.
Немачки канцелар Олаф Шолц и министар одбране Борис Писторијус су касније саопштили да Немачка неће слати своје војнике у Украјину. Шолц је негирао и планове о слању далекометних крстарећих ракета „таурус“ Украјини.
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
РУСИЈА
Симоњанова одговорила скептицима: Снимак је аутентичан, хајде покушајте да га демантујете
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала