- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млади Саво скинуо Партизаново „проклетство“ старо 52 године

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићСаво Дрезгић
Саво Дрезгић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
Пратите нас
Млади кошаркаши Партизана стартовали су победом на јуниорском турниру Евролиге против Меге резултатом 91:59, а највише се истакао Саво Дрезгић који је имао дабл-дабл учинак. Овај меч био је посебан по томе што су црно-бели наступали у зеленим дресовима, а победом су успели да скину једно проклетство које је пратило Партизан управо због те боје.
Када је 1972. године кошаркашки клуб Партизан одлучио да уместо црно-беле дресове замени за зелене био је то потез раван авангарди. Идеја је дошла због дресова Локомотиве, а Тома Шатара, дугогодишњи секретар Партизана, одмах је отишао у Трст како би са италијанском компанијом „Кронос“ постигао договор.
„Желели смо да се одмах појавимо у новој опреми и новим бојама, па смо прву, испоставило се и последњу утакмицу у њима играли око Нове године против Работничког. Изгубили смо (76:80) у Хали спортова, па у клубу више никоме није пало на памет ни да помене нову гарнитуру, а камоли да екипу изведе на паркет у зеленим дресовима”, присетио се Шатара.
Зелени дресови заменили су црно-беле на само 40 минута и веровало се да никада више неће бити виђени на кошаркашима Партизана, али догодило се нешто неочекивано. После 52 године од утакмице са Работничким, јуниори црно-белих обукли су зелене дресове на утакмици са Мегом и тако скинули проклетство.
Млади кошаркаши Партизана скинули су малер и то на спектакуларан начин јер Меги нису остављали ни најмање наде, поготово у другом полувремену.
За то што зелена боја за Партизан више неће бити баскузна највише је био заслужан Саво Дрезгић који је постигао 24 поена, 12 скокова и осам асистенција. Његов индекс корисности био је 45.
У црно-белом тиму истакли су се и Александар Гољовић са 15 као и Урош Даниловић са 10 поена. У екипи Меге најбољи је био Огњен Срзентић са 12 поена.
Никола Јокић и Арон Гордон - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2024
СПОРТ
Американац се заљубио у Србију: „Добра храна, добри људи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала