- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац се побунио због Јокића и Европљана: „НБА омекшала да би они могли да преживе“

© AP Photo / Michael ConroyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
Не само да европских кошаркаша има у великом броју у НБА лиги, већ често Американце баце у други план. Никола Јокић који је два пута био МВП најбољи је пример за то. Иако Европљани доприноосе својим тимовима, нису сви Амриканци задовољни тиме па је тако оштру критику упутио Гилберт Аринас, бивши НБА кошаркаш.
Европљани су све бројнији у НБА лиги, а иако су тимовима у које дођу углавном велики плус, има и оних који сматрају да су они променили најјачу кошаркашку лигу на свету. Један од њих је и Гилберт Аринас, који је током каријере играо за Голден Стејт, Вашингтон, Мемфис, Орландо.
„НБА је укинула агресивну кошарку како би се отворила према Евролиги. Када су Европљани почели да долазе, лига је била превише тешка и прежестока за њих. На крају су омекшали правила како би се отворили према иностраним играчима“, рекао је Аринас.
Бивши кошаркаш умањио је значај и доминацију европских кошаркаша. Пораст Европљана у НБА је неминован, а Аринас не приписује то њихов таленту већ томе што је лига „омекшала“.
„Нису омекшали правила за Американце, већ само за оне који долазе из Европе. Шта мислите зашто говоре да ће Европљани предводити лигу за пет година. Више тројки, додавања, то није наша лига, није амерички стил, то је европски стил игре“, додао је Аринас.
Његово виђење је да је лига све учинила како би помогла Европљанима да се докажу.
„Како да постану глобални бренд, ако је за Европљане лига физички прежестока? Морали су да пронађу начин да им омогуће долазак у лигу. Увели су више шутирања како би такви играчи могли да преживе", рекао је Аринас.
Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
СПОРТ
„Српски једнорог“ је кренуо дужим путем – блесак на почетку /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала