- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Прва званична реакција Берлина: Хитно ћемо разјаснити ситуацију у вези са снимком разговора официра

© AP Photo / Franc ZhurdaОлаф Шолц стиже код Едија Раме
Олаф Шолц стиже код Едија Раме - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је да ће оперативно бити разјашњена ситуација у вези са објављеним аудио снимком разговора немачких официра о плановима за напад на Кримски мост.
Оно што се догодило он је назвао "озбиљним проблемом".
"Због тога се то сада истражује веома детаљно и интензивно и веома брзо. То је такође неопходно", рекао је он на питање агенције ДПА да ли ће због снимка бити штете за Берлин на спољнополитичком плану.
Подсетимо, главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан је јуче објавила 40-минутни аудио-снимак разговора високо рангираних официра немачког Бундесвера који разматрају „како да бомбардују Кримски мост“.
Судећи према том запису, у разговору учествују четворица официра, међу којима је и шеф Одељења за операције и обуку Војно-ваздухопловних снага.
Официри, поред осталог, разматрају како да испоруче ракете „таурус“ и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу „црвену линију“ и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала