- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови пресек и стари епилог – Америка гледа у леђа Србину

© AP Photo / Jed JacobsohnНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
Пратите нас
Никола Јокић, најбољи кошаркаш света, и даље се налази на челу МВП трке, након што је НБА лига објавила нови пресек стања. Центар и лидер Денвер Нагетса главни је кандидат да поново буде проглашен за најкориснијег и најбољег кошаркаша у Америци, док су иза њега Шеј Гилџус-Александаер и Јанис Адетокумбо.
Пет победа нанизали су актуелни шампиони НБА лиге после Ол-стар викенда, а Јокић је на чак четири узастопна меча имао трипл-дабл учинак.
Скромни Сомборац ком читава Америка по обичају гледа у леђа, просечно бележи 25,8 поена уз 12,3 скокова и 9,3 асистенција по мечу, а како на паркету с лакоћом решава најзамршеније ситуације, тако је јасно да је Јокић све ближи новом МВП признању.
Иза њега је фантастични Канађанин из Оклахома Сити Тандера Шеј Гилџус-Александер који просечно убацује 30 поена, управо је на претходних седам утакмица „ишао“ преко 30+ поена и тренутно је највећа конкуренција српском интернационалцу.
На трећем месту налази се натурализовани Грк Јанис Адетокумбо који игра све боље и боље како сезона одмиче, што потврђују резултати Милвоки Бакса.
Ту су такође још и Џејсон Тејтум и фантастични Словенац Лука Дончић, који је у ноћи између петка и суботе у тешком поразу Даласа од Бостона уписао трипл-дабл.
Ипак, Дончић није могао сам јер Мавсима није помогло његових 37 поена, 12 скокова и 11 асистенција. С друге стране, Тејтум је блисао са 32 поена, Браун је имао 25 поена.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2024
СПОРТ
Мицић одличан у поразу Шарлота – Рајаковић не заборавља Милојевића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала