- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Амбасадор Кине: Зиђин значајно доприноси економском и друштвеном развоју у Србији

© Tanjug / SRBIJA ZIĐIN KOPER/ I. MITROVIĆАмбасадор Кине у Србији Ли Минг
Амбасадор Кине у Србији Ли Минг - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2024
Пратите нас
Амбасадор Кине у Србији Ли Минг истакао је данас током прве посете компанијама Зиђин мајнинг групе у Србији, Србија Зиђин копер и Србија Зиђин мајнинг да оне значајно доприносе економском и друштвеном развоју Србије уз примену највиших стандарда у модерном рударству, у којем је Кина, како је рекао, неприкосновени лидер.
„Србија Зиђин Мајнинг и Србија Зиђин Копер су лидерске компаније које дају значајан допринос економском и друштвеном развоју Србије и представљају важан пројекат у оквиру сарадње две земље. Веома сам срећан што је производња стабилна и јака“, рекао је кинески амбасадор, саопштено је из Зиђина.
Ли је изразио наду да ће у наредним годинама бити још више заједничких пројеката и истакао да ће се и амбасада потрудити да допринесе даљем унапређењу сарадње са Србијом.
Кинески амбасадор је истакао да је Зиђин „симбол великог и јаког пријатељства Кине и Србије“.
Према речима Лија, Зиђин, као светски позната корпорација игра позитивну и важну улогу у обезбеђивању великог броја радних места, како кроз запошљавање, тако и кроз подршку и сарадњу са домаћим предузећима.
„Веома ми је драго да видим да су српски и кинески запослени задовољни и насмејани, да граде добре, пријатељске односе и константно уче кроз рад“, навео је Ли.
Ли Минг је преузео дужност кинеског амбасадора у Србији пре шест месеци, у години у којој је обележена деценија иницијативе председника Си Ђинпинга „Појас и пут“, која промовише мир и сарадњу, уз поштовање принципа једнакости свих земаља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала