Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић захвалио Мексику на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије

© Tanjug / RADE PRELIĆМинистар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са генералном директорком за Европу Секретаријата спољних послова Сједињених Мексичких Држава Џенифер Фелер
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са генералном директорком за Европу Секретаријата спољних послова Сједињених Мексичких Држава Џенифер Фелер - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се са генералном директорком за Европу Секретаријата спољних послова Сједињених Мексичких Држава Џенифер Фелер, и том приликом се захвалио тој земљи на доследној подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.
У срдачном и пријатељском разговору са Фелер, која у Београду борави поводом одржавања VII састанка Механизма билатералних политичких консултација, 4. марта, обострано је изражено задовољство високим нивоом билатералних односа и сарадње две земље које повезује традиционално пријатељство, међусобно поштовање, разумевање и подршка, наводи се у саопштењу Министарства.
Посебно је издвојена интензивна сарадња у оквиру међународних организација заснована на заједничком залагању за поштовање принципа међународног права и Повеље УН.
Током разговора размотрене су бројне могућности за даље унапређење билатералне сарадње и у том контексту, изражена је обострана спремност за јачање политичког дијалога и економских веза, као и сарадње у области пољопривреде, културе, образовања, спорта и туризма.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала