- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лас Вегас сведок најскљупег меча у историји – Надалу и Алкарасу по милион „у џеп“

© AP Photo / Tertius PickardРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
Пратите нас
Двојица најбољих шпански тенисера Рафаел Надал и Карлос Алкарас одиграли су у Лас Вегасу вероватно најскупљи меч у историји тениса, с обзиром на то да су за егзибицију на „Нетфликс слем“, према писању америчких медија, ставили „у џеп“ по милион евра!
Ако је уопште битно, с обзиром на то да је новац био у првом, а резултат у другом плану, славио је млађи Шпанац – Карлос Алкарас и то после велике борбе у три сета и супер тајбрејка – 6:3, 4:6, 7:6(14:12).
Мала је била дворана у Лас Вегасу да прими све љубитеље тениса који су желели да гледају некада првог тенисера света Рафу Надала, који је због учесталих повреда најавио повлачење на крају сезоне, јер је у претходних 13 месеци одиграо само један турнир.
Нешто боља здравствена ситуација је са 17 година млађим Алкарасом који ће заиграти на Индијан Велсу, док се због повреде повукао с турнира у Рију.
Надал који ове године пуни 38 година и покушаће да заигра на америчкој турнеји, успео је да освоји уводни сет резултатом 6:3, да би у наставку „конце игре“ преузео његов наследник Карлос Алкарас.
Стигао је до изједначења, освојивши други сет 6:4, да би после тога уследио врхунац драме и супер тајбрејк морао је да одлучује победника.
На крају се радовао Алкарас укупним резултатом 14:12, а медији у Сједињеним Америчким Државама наводе да су двојица шпанских асова инкасирали око милион евра за учешће на егзибицији у Лас Вегасу.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
СПОРТ
Интелигентном Мицићу „украли“ лопту за славље Рајаковићевог Торонта /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала