- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Дачић о изјави немачке министарке: Намера је да се Срби у БиХ прикажу као реметилачки фактор

© Sputnik / Лола ЂорђевићНосилац листе "Ивица Дачић - премијер Србије" Ивица Дачић
Носилац листе Ивица Дачић - премијер Србије Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је после изјаве немачке колегинице Аналене Бербок о прекрајању граница као отрову који уништава Европу да је намера да се Срби у Босни и Херцеговини прикажу као реметилачки фактор.
Дачић је упитао Бербокову где је била до сада да реагује на прекрајање граница Србије, те истакао да је реч о двоструким стандардима и да се не сме заборавити да Бербокова припада кругу оних који воде жестоку политику против српских интереса.
„Ми то причамо већ 30 година. Наше границе се прекрајају, али то је изгледа нормално и не рачуна се. Рачуна се од сада. Било је потребно да се прекрајају границе Србије, а сада је то отров“, рекао је Дачић за ТВ Б92.
Дачић је напоменуо да се, када је реч о БиХ, прича о „унитаризму и ревизији Дејтонског споразума, што жели бошњачка страна“, истакавши да се не могу доносити одлуке које излазе из Дејтона.
„Дејтонски споразум је базиран на равноправности народа и ентинета“, напоменуо је шеф српске дипломатије и додао да је БиХ заснована на консензусу.
Дачић је навео да Срби нису реметилачки фактор, већ траже равноправност, поштовање и права која имају у БиХ.
„Зато ми треба да инсистирамо да очување и заштита територијалног интегритета буде универзално“, рекао је Дачић, пренела је РТРС.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала