- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Стара дама“ ће морати без свог суперхероја

© AP Photo / Marco AlpozziДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Убојити српски нападач Душан Влаховић пропустиће меч 28. кола Серије А против Аталанте због петог жутог картона који са собом аутоматски повлачи суспензију.
Јувентус ће у недељу од 18 часова угостити клуб из Бергама и биће лишен услуга свог најбољег фудбалера ове сезоне, који је на 24 утакмице постигао 15 погодака.
Торинска „стара дама“ која је друга на табели италијанског шампионата са 15 бодова заостатка у односу на првопласирани Интер, поражена је у претходном колу од Наполија резултатом 2:1, док је претходних пет мечева у Серији А само једном уписала „тројку“ и то против Фрозинонеа резултатом 3:2.
Српски суперхерој Душан Влаховић постигао је у том мечу два гола и уписао је асистенцију и био је директан кривац што је Јувентус успео на крају тешком муком да слави против тима из доњег дома италијанске Серије А.
Јувентус ће до краја сезоне водити по свему судећи жестоку трку за другу позицију са Миланом, док је Аталанта тренутно на шестом месту са 46 бодова и има 11 бодова мање у односу на клуб из Торина.
"Богиња равнице" покушаће да изађе као победник из трке са Ромом и Болоњом у борби за место које наредне сезоне водити у Лигу шампиона. Италија би требало да да чак пет клубова у новом формату елиног такмичења од следеће сезоне.
Када је Душан Влаховић у питању, он је у фебруару месецу понео титулу најкориснијег играча „старе даме“ и то му је други пут у претходних пет месеци да је однео ласкаво признање.
Влаховић је и у октобру био најбољи фудбалер Јувентуса, у новембру је то био Мојзе Кен, децембар је припао Бремеру, док је у јануару бољи од осталих у црно-белом дресу био Адријен Рабио.
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СПОРТ
„Ако коза лаже – рог не лаже“: Србин међу најбољим голманима Премијер лиге!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала