- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „Јорговани“: Више од 50.000 гледалаца за пет дана

© Фото : Спутњику уступио ЦЕБЕФ/ФЕСТ промоФилм "Јорговани" Синише Цветића
Филм Јорговани Синише Цветића - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Публика је широм Србије и региона са великим симпатијама дочекала филм „Јорговани“, који је за пет дана погледало више од 50.000 гледалаца.
Са одушевљењем публика награђује ову откачену и помало сатиричну причу о лицу и наличју домаће кинематографије, на челу са омиљеним филмским паром Слободом Мићаловић и Иваном Босиљчићем, који се сусрећу на филмском платну после петнест година.
Редитељ Синиша Цветић и сценариста Давид Јаковљевић доносе причу о Катарини и Игору који се сусрећу једне вечери на додели награда за најбољу домаћу серију године.
Поред њих, присутни су и остали чланови филмске екипе, која нас воде кроз замршене односе из којих нам постаје јасно да су њихови животи већа мелодрама од оне коју су снимали.
У филму, који као продуцент потписује Зоран Јанковић и Коштњак филм, остале улоге су поверене Гордану Кичићу, Мими Караџићу, Исидори Јанковић, Јовану Јовановићу, Јани Бјелици, Небојши Дугалићу, Павлу Чемерикићу, Ненаду Окановићу, Вахиду Џанковићу и Петру Васиљевићу.
Филм „Јорговани“ је имао премијеру у такмичарском програму недавно завршеног ФЕСТ-а и наставља редовну биоскопску дистрибуцију широм земље и региона.
Иван Босиљчић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
КУЛТУРА
Иван Босиљчић о светој земљи Русији у којој је порастао као уметник, човек и патриота
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала