- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шарапова открила највећу тајну: „Нисам смела оца да погледам у лице“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаМария Шарапова и Yota представили новые проекты компании
Мария Шарапова и Yota представили новые проекты компании - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Марија Шарапова, једна од најбољих руских тенисерки у историји, открила је да је после победе над Аном Ивановић у финалу Аустралијан опена 2008. године електронском поштом обавестила оца да он неће бити више део њеног стручног штаба.
Јуриј Шарапов, Маријин отац, бринуо је о ћеркиној каријери од самог почетка, али је она у једном моменту схватила да се ствари морају променити.
„У једном тренутку сам морала да му кажем да више неће бити мој тренер. Нисам знала како то да урадим“, навела је Шарапова.
Како је истакла, била је сигурна да ће промена бити тешка за обоје.
„Али, он је на неки начин био спреман. Највећи поклон који ми је дао било је прихватање да ће једног дана морати да се удаљи од моје каријере“.
Тренутак се појавио после финала Аустралијан опена 2008. године када је освојила трећу Грен слем титулу, победом над Аном Ивановић.
„Одлучила сам да је то најбоље да учиним мејлом. Тако ћу најбоље изразити своје мисли и биће ми најједноставније. Тата је знао да ће се тако нешто догодити али вероватно није очекивао да ћу то урадити одмах после освајања своје треће грен слем титуле. Нисам могла да му погледам у лице“.
Шарапова је тада имала 21 годину и освојила је још два грен слема без свог оца као тренера у стручном штабу. Интересантно је да је оба пехара освојила на Ролан Гаросу иако је сматрала да је то њена најслабија подлога и да се „на шљаци осећа као крава на леду.“
Наравно, Јури Шарапов никада стварно није добио отказ, али после зиме 2008. више није био толико умешан у каријеру своје ћерке. Други тренери су преузели главну улогу међу којима су Мајкл Џојс, Томас Хогштет и Свен Груневелд најважнији.
Шарапова је укупно освојила 36 титула, сребрну медаљу на ОИ у Лондону 2012, била прва на свету и једна је од најбогатијих спортисткиња у историји. Повукла се из тениса 2020, удала и постала мајка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала