- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Помоћник председника Русије: Стварање независног платног система – важан циљ за БРИКС

© Sputnik / Владимир ТрефиловНовчанице
Новчанице - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Стварање независног платног система на основу дигиталних валута и блокчејн, односно мање базе података које су међусобно дигитално повезане, а које садрже информације о дигиталним трансакцијама, су важан циљ за БРИКС, изјавио је помоћник председника Русије Јуриј Ушаков.
„Важан циљ у блиској будућности ће бити формирање независног платног система у оквиру БРИКС-а, који би се заснивао на најсавременијим технологијама као што су дигиталне валуте и блокчејн. Најважније је да тај систем буде комфоран за државу, становништво и бизнис и да не изискује велике трошкове, као и да не буде повезан са политиком“, рекао је он.
Ушаков је подвукао да ће Русија наставити да тражи путеве за неометану економску сарадњу унутар БРИКС-а без обзира на западне санкције.
„Русија се у БРИКС-у фокусира на питања даљег јачања стратешког партнерства држава-учесница у трговинској, инвестиционој, иновативно-технолошкој и социјалној сфери“, навео је помоћник руског председника.
Према његовим речима, заједнички циљ организације је стварање услова за сигуран економски раст свих држава БРИКС-а. Ушаков је такође рекао да се су се ојавили и нови захтеви за чланство у БРИКС-у, али да је прерано говорити о проширењу.
Циљ БРИКС-а је колективно повећање темпа економског раста земаља-учесница и јачање њихових позиција у свету активном сарадњом. Унутар БРИКС-а постоји механизам међубанкарске сарадње, односно ММС платформа коју чини пет банака.
Погледајте и:
Руска рубља и поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2024
РУСИЈА
Руски министар: Предложићемо БРИКС-у формирање независног финансијског система
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала