- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ултиматум је постављен – победа или растанак!

© AP Photo / Matthias SchraderТомас Тухел
Томас Тухел - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Томас Тухел добиће отказ на место тренера Бајерн Минхена у случају да не елиминише Лацио у осмини финала Лиге шампиона. Ултиматум је стављен пред искусног стручњака због серије лоших резултата на свим фронтовима, па би растанак у случају неуспеха могао да уследи већ у уторак увече, објавили су бројни немачки медији.
Бајерн је у опасној кризи, највећој у последњих десет година. Десет бодова заостају за лидером Бајер Леверкузеном у шампионској трци Бундеслиге, док им прети елиминација из Лиге шампиона већ на првом степенику нокаут фазе.
Баварци морају да јуре гол заостатка против Лација на „Алијанц арени“ у уторак од 21 час за када је заказан реванш меч, а биће лишени услуга суспендованог штопера Дајоа Упамекана који је поцрвенео у првом мечу одиграном у Риму.
Тухел је изгубио свлачионицу одавно и управа му је спремила отказ на крају сезоне, али би по свему судећи растанак могао да уследи далеко раније. После ремија са Фрајбургом минулог петка (2:2) челници славног немачког клуба изгубили су стрпљење, и према писању медија, ултиматум је дат Томасу Тухелу - елиминиши Лацио или отказ!
Челници Бајерна замерили су Тухелу на „новом испаду“ приликом давања изјава за медије по завршетку сусрета.
„Било је доста недисциплине на позицијама и дешавало се да гледам класичан хара-кири. Радили смо ствари које нисмо радили на тренинзима, ствари о којима никада нисмо причали. На крају смо морали да се задовољимо бодом, иако смо повели пред крај“, изјавио је некадашњи стратег Челсија и Борусије Дортмунд.
Управи се није допало што је Тухел поново из игре пре времена извео Јошуу Кимиха, ког је у 64. минуту заменио Лајмер, док је Дејвис заменио Гереира.
Бајерн је други на табели Бундеслиге са 54 бода, првопласирани Леверкузен је на коти 64 и хита ка Салатари, а до краја је остало још десет кола.
Као наследник Томаса Тухела увелико се помиње Арне Слот који је водио АЗ Алкмар и Фајенорд и припадник је брзог фудбала и кратких напада.
Стефан Лековић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2024
СПОРТ
Док Звезда кубури – њено дете крчи пут „тамо далеко“
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2024
СПОРТ
Орлови добили појачања: Луис и Џон изабрали Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала