- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захaрова о оставци Викторије Нуланд: Русофобија као камен вуче демократе на дно

© Sputnik / Pyotr Zadorozhnyi / Уђи у базу фотографијаЗаместитель госсекретаря США В.Нуланд и посол США Д.Пайетта в Киеве, 2013 год
Заместитель госсекретаря США В.Нуланд и посол США Д.Пайетта  в Киеве, 2013 год - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
Пратите нас
Одлука заменика америчког државног секретара Викторије Нуланд за политичка питања да у наредним недељама поднесе оставку последица је пропасти антируског курса администрације америчког председника Џозефа Бајдена, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Неће нам рећи шта је разлог. Али, он је једноставан – пропаст антируског курса администрације Бајдена. Русофобија коју је као Виктoрија Нуланд предложила као основу спољнополитичке концепције САД као камен вуче демократе на дно“, написала је Захарова на Телеграму.
Амерички државник секретар Ентони Блинкен раније је саопштио да га је Нуландова обавестила о намери да у наредних неколико недеља поднесе оставку.
Посланици Думе такође су коментарисали њену најављену оставку. Једни кажу да је Нуландова историјски непријатељ Русије и да су је због дубоке мржње према Русији добро запамтили не само политичари, него и обичан свет.
За друге је ово сигнал да "пацови беже са Бајденовог брода који тоне".
Подсетимо, Нуландова, за коју се сматра да је главни архитекта антируског курса дипломатије САД завршава 35-годишњу каријеру пошто није именована за дужност другог у хијерархији Стејт департмента, тј. главног заменика државног секретара.
Заменица америчког државног секретара за политичка питања посетила је Кијев крајем јануара, по други пут од избијања сукоба, мада се она у том граду „прославила“ још 2014. године, када је показала велику бригу за демонстранте окупљене на кијевском тргу Мајдан који су – подразумева се, уз подршку Запада – рушили с власти легитимно изабраног председника Виктора Јануковича, па им је донела велику пластичну кесу пуну сендвича и слаткиша, због чега су је амерички новинари назвали “дама медењак”.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала