- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британски авиони приближили се руској граници изнад Црног мора

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону.
Вишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону. - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
Пратите нас
Руски ловац Су-30 полетео је изнад Црног мора како би спречио британске војне авионе да наруше руску границу, саопштило је руско Министарство одбране.
„Руски системи за контролу ваздушног простора изнад Црног мора открили су 6. марта три ваздушна циља која се приближавају државној граници Руске Федерације. Да би се спречило нарушавање државне границе Руске Федерације полетео је дежурни ловац Су-30 из састава ПВО. Посада руског ловца идентификовала је ваздушне мете као авион за електронско извиђање и радиоелектронско ратовање РЦ-135 и два вишенаменска ловца ‘тајфун’ британског ратног ваздухопловства“, наводи се у саопштењу Министарства.
Министарство додаје да, када се руски ловац приближио британским авионима, они су се удаљили од руске државне границе.
Руски авион након тога се вратио у своју базу.
„Није било дозвољено нарушавање границе Руске Федерације“, закључује се у саопштењу Министарства.
Такође се додаје да је лет руског ловца изведен у складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода без преласка ваздушних путева или опасног приближавања страним авионима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала