- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија чини све за повећање безбедности у нуклеарним објектима

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на састанку са директором ИАЕА Рафаелом Гросијем
Председник Русије Владимир Путин на састанку са директором ИАЕА Рафаелом Гросијем  - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
Пратите нас
Русија чини све да побољша безбедност нуклеарних објеката, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са генералним директором Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаелом Гросијем.
„Остајемо један од неприкосновених лидера у овој области у свету. Не само да експлоатишемо, већ активно развијамо нуклеарну енергију, сматрамо је еколошки прихватљивим обликом енергије. Чинимо све да побољшамо безбедност у нуклеарним објектима“, истакао је Путин.
Према његовим речима, Русија је спремна да своја достигнућа у нуклеарној енергији подели са свим заинтересованим партнерима.
Он је додао да Русија активно сарађује са ИАЕА у многим областима.
„Веома је важно, без икаквог претеривања у планетарним размерама, у циљу осигуравања безбедности и поштовања безбедносних стандарда нуклеарне енергије у целом свету. Спремни смо за даљи рад у свим овим областима и захвални смо вам на реципрочним корацима за јачање заједничког рада“, закључио је руски лидер.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала