Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Епархија рашко-призренска: Објекти наше цркве и даље угрожени, треба им заштита

© Sputnik / Лола ЂорђевићПравославни крст
Православни крст - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Епархија рашко-призренска је, поводом извештаја да је оштећена ограда код манастира Богородице Хвостанске, саопштила да је то још један пример који показује да су објекти СПЦ и даље угрожени, и да им треба заштита.
Из Епархије рашко-призренске навели су за Косово онлајн да остају забринути за Богородицу Хвостанску „као једну од наших значајних историјских светиња која је уврштена у специјалне заштићене зоне заједно са близу педесет других објеката СПЦ на Косову и Метохији“.
Како су навели из Епархије рашко-призренске „најновија штета на овом локалитету (прим. аут. археолошки остаци манастира Богородице Хвостанске) показује да су објекти наше цркве и даље угрожени и да им треба заштита“.
Владика Теодосије у пратњи игумана манастира Високи Дечани, Саве Јањића посетио је у среду археолошке остатке манастира Богородице Хвостанске код Истока. Како је наведено из Епархије рашко-призренске на платформи Икс, посета је обављена у координацији са тимом Еулекса.
Косовска полиција је у 24-часовном извештају саопштила да се једна жена дан после посете свештеника телефоном пожалила да је оштећена ограда овог комплекса.
„Она је телефоном саопштила да је оштећена ограда цркве“, наводи се у извештају од 5. марта.
На место инцидента, како је саопштено, стигле су полицијске јединице које су покренуле истрагу за кривично дело „уништавање или оштећење имовине“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала