- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Истражни комитет Русије расписао потерницу за око 700 страних плаћеника у Украјини

CC0 / / Затворске ћелије
Затворске ћелије - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Истражни комитет Русије расписао је потерницу за око 700 странаца који се боре у редовима оружаних формација Украјине, саопштила је новинарима прес служба ИК на крају оперативног састанка који је у Доњецку одржао директор ресора Александар Бастрикин.
„На основу добијених доказа, а према одељку 3 чл. 359 (плаћеници) Кривичног законика Русије, донета је одлука о привођењу у одсуству држављана Холандије, Норвешке, Пољске и Румуније. За некима од њих су расписани налози за хапшење у одсуству“, истиче се у саопштењу.
Суду су достављена на разматрање у одсуству и три предмета против тројице грузијских држављана који су за новчану надокнаду активно учествовали као плаћеници у борбеним дејствима на страни Оружаних снага Украјине у саставу „Националне легије Грузије“.
„Бастрикин је истакао да је неопходно наставити активан рад на привођењу плаћеника правди, а оптужена лица неминовно морају сносити кривичну одговорност“, наводи ИК.
Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине признала је да се у украјинским редовима боре плаћеници из 50 земаља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала