- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Украјина постаје „гробље тенкова“

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаУништени тенк украјинске војске у правцу Артјомовска
Уништени тенк украјинске војске у правцу Артјомовска - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Колумниста америчког часописа The National Interest Питер Сучију назвао је Украјину „гробљем тенкова“ због масовног уништења западне технике у зони сукоба.
Како је навео, за мање од недељу дана, Украјина је изгубила три тенка М1 Абрамс - руски противтенковски пројектили су одрадили свој посао.
"Украјина је постала гробље тенкова, а хтела то америчка војска да призна или не, три тенка М1 Абрамс су постали само нови трупови на њему (гробљу). Горели су као и сваки други тенкови, као и хиљаде тенкова пре њих", нагласио је Сучиу.
„Сједињене Државе су првобитно испоручиле Украјини 31 тенк М1 Абрамс. Обај потез је критикован као недовољан да значајно промени динамику на бојном пољу. Појава западних тенкова, укључујући британски Челенџер 2 и немачки Леопард 2, праћена је потешкоћама које су се појавиле код украјинских посада које су биле навикле на совјетске моделе. У светлу тога, зона украјинског сукоба названа је „гробљем тенкова“, додао је Сучиу.
"Поред чињенице да су Украјини потребне стотине тенкова, а не десетине, постоји још један проблем: кијевска војска има вишедеценијско искуство са тенковима совјетског типа. Тенкови које испоручује Запад се јако разликују, а убрзани курс обуке није довољан да се обуче посаде за руковање овим машинама“, објаснио је стручњак.
Погпедајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала