- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалови двоструки стандарди – Новаку се не би опростило

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Тениски свет затекла је информација да Рафаел Надал неће играти ни на Индијан Велсу. Све је било спремно, али... Није се догодило. Исто као ни на Аустралијан опену. Али, зато је Надал био спреман да одигра меч против Карлоса Алкараса на егзибицији и узме милион(е) долара.
Када смо видели фотографију Надала и Новака Ђоковића из авиона, деловало је да ће се Надал наћи у жребу, а потом и на терену после дугачке паузе. У жребу се нашао, али баш на дан меча против Милоша Раонића уследио је отказ.
Изненађење је још и веће зато што је Надал раније истицао колико му је важно да заигра на Индијан Велсу. Зато је још чудније што је ризиковао повреду играјући на егзибицији неколико дана пред сам турнир. Ипак, делује да су Надалови мотиви ипак овога пута били ближи заради.
Надал је у изјави истакао и да није спреман још да игра на великом турниру, те да неће да лаже себе ни своје навијаче, а неколико дана пред Индијан Велс узео је сет Карлосу Алкарасу, другопласираном тенисеру света.
Одмах по објављивању вести да Надал опет неће играти, многи навијачи шпанског тенисера јавили су се разочарани чињеницом да су купили карте за меч, да су уложили много новца и за смештај како би гледали Надала на делу, а онда су добили негативну вест на дан меча.
Уместо Надала, добили су Индијца Нагала.
© AP Photo / Tertius PickardРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Рафаел Надал
Када се сада погледа уназад, делује да је Надал био унапред припремљен да не игра на тврдој подлози, да полако улази у форму, одигра егзибиције које су масно плаћене, а да онда на шљаци проба да одигра у Монтекарлу и припреми се што боље за Ролан Гарос, а потом и за Олимпијске игре.

Приватни часови и приватни терени

Поред много нелогичности које су у вези са Надаловим отказивањем великих турнира, појавиле су се и две које се тичу мањих терена, оних ван очију камере.
Интересантно је да је Надал у претходном периоду давао приватне часове тениса и наплаћивао 150.000 евра по сату.
Још је занимљивије да је на Индијан Велсу Надал био смештен у вили милијардера Лерија Елисона, у вили човека који је власник турнира у Индијан Велсу.
Не само то, већ је и пре жреба знао када ће тренирати и у ком термину ће се играти његов меч.

Шта би било да је у питању Ђоковић?

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Новак Ђоковић и Рафаел Надал
Ако смо ишта научили од неке 2008. године до данас то чињеница да се Новаку Ђоковићу тражи длака у јајету, док су Рафаел Надал и Роџер Федерер заштићени у већем делу западних медија.
Зато се поставља питање - како би све изгледало да је Новак Ђоковић на позицији Рафаела Надала и да се појављује селективно на одређеним турнирима, а да неке друге прескаче?
Утисак је да би био медијски разапет јер се њему овакве ствари не би трпеле нити би се прелазило преко тога.
Надалу, а раније и Федереру, је очигледно све дозвољено.
Навијачи Лација - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
СПОРТ
Велики скандал – у „Хитлеровој пивници“ певали Мусолинију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала