Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Припадници тзв. косовске полиције упали у апотеке у Митровици и Звечану, лекове износили у џаковима

© Фото : косово онлајн/јутјубКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2024
Пратите нас
Такозвана косовска царина и полиција извршиле су данас претрес у две апотеке, једне у Звечану, док је претрес друге апотеке у северном делу Косовске Митровице у току.
Заменик командира тзв. косовске полиције за регион Север, Ветон Ељшани рекао је за Танјуг да је царина захтевала асистенцију полиције како би проверила пословање апотека.
„Царина је захтевала нашу асистенцију приликом ових акција у којима се проверава да ли се у овим апотекама продају лекови без папира о пореклу“, рекао је Ељшани.
Додао је да за сада нема информације да ли је нешто од лекова заплењено.
Такозвана косовска полиција и царина често врше претресе објеката, који су у власништву Срба.
Крајем јануара претресен је магацин КБЦ- Косовска Митровица, али у њему није пронађено ништа од фармацеутског материјала, већ само кревети и наткасне које су биле уклоњене из болнице због реновирања.
Такође у општинама на северу са српском већином врше се претреси магацина и локала, на основу дојава, за које се увек испостави да су лажне.

„Курти сада наш народ жели да остави и без лекова“

Поводом упада у апотеке у Косовској Митровици и Звечану огласила се и Канцеларија за Косово и Метохију, наводећи да након изазивања хуманитарне катастрофе укидањем динара и динарског платног промета на Косову и Метохији, Курти сада наш народ на северу КиМ жели да остави и без неопходних лекова и тиме створи неподношљиве услове живота нашем народу, што је чинио и претходне две године, бранећи нашим болницама да се снабдеју лековима.
Током упада у апотеке, одузета је већа количина медикамената, чиме је, ионако отежано снабдевање и доступност лековима на северу КиМ, додатно онемогућено, што је проблем који погађа све категорије становништва на северу КиМ, навела је Канцеларија за КиМ.
„Док се Куртијеви страначки кандидати баве трговином људима, наркотицима и другим тешким кривичним делима, дотле Курти, да би замаскирао своја недела, спроводи лов на лекове и истовремено девет месеци брани улаз српске робе на простор Косова и Метохије“.
Канцеларија је указала да је ово још један показатељ да уместо деескалације, Курти свакодневно повлачи нове ескалаторне потезе на северу КиМ, посебно како би живот Србима учинио немогућим и тако их натерао да напусте своја вековна огњишта, укидањем основних средстава за живот, од динара до лекова и основних животних намирница.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала