- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Медведев одлучио да доведе Француза у тим: „Мрзео сам да играм против њега“

© AP Photo / Andy WongДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, непосредно пред мастерс у Индијан Веслу почео је сарадњу са Жилом Симоном, бившим француским тенисером, а пред почетак турнира открио је и зашто је донео такву одлуку.
Није у Дубаију Данил Медведев био презадовољан са Жилом Симоном који са трибина очигледно није давао адекватне инструкције, али с обзиром на то да је то тек почетак сарадње Француз још има времена да се докаже као тренер.
Један од разлога зашто га је руски тенисер довео у тим јесте и то што је као тенисер увек играо одлично против њега.
„Задржаћу за себе како ми је тачно пало на памет да радим с њим, мало је лично. Желео сам неког да ми помогне да будем бољи. Сетио сам се Жила јер је он некако знао како да игра са мном, ствар је у томе. Мрзео сам да играм против њега – на терену је знао шта ћу да урадим и знао је како да ме победи, за шта мислим да није лак задатак, побеђивао сам многе. Сматрао сам да је то прва ствар – он ће ми рећи како је успевао, и моћи ћемо да радимо на томе. Ако неко буде користио ту тактику, знаћу како да одговорим и како да будем бољи у својим слабим тачкама. Он уме да објасни речима зашто се нешто десило на терену – већина играча има осећај за те ствари, али он баш уме да објасни“, објаснио је Медведев.
Додао је Данил и дасе нису договорили колико ће тачно трајати сарадња.
„Нећемо превише заједно путовати, вероватно 13-14 недеља на Туру, што није мало. Нисмо рекли да ћемо радити годину дана или колико тачно већ, него ћемо да видимо како нам иде, па ћемо одлучити. Засад иде јако добро, већ смо испробали неке ствари у Дубаију, али потребно је време“, објаснио је Медведев.
С обзиром да је на почетку Индијан Велса једна од главних тема било повлачење Рафаела Надала, то је коментарисао и руски ас.
„Можемо да нађемо сто ствари о Рафи и о томе колико је он добар. По мом мишљењу, две су ствари по којима ће га највише памтити. Прво – он је борац. У колико мечева, неки од тих и против мене, видели смо да се бори до последњег поена, у високом интензитету. То је сазнање које имш у мечу с Рафом, није лако играти против тога. Ја или неки други играчи – некад имаш лош дан, лоше си расположен, повреда, али он то нема, од првог до последњег поена је ту“, рекао је Медведев.
Потом је додао и да је због Ролан Гароса Надал један од највечих спортиста.
„Друго – Ролан Гарос, освојио га је 14 пута, ако не грешим. То је невероватно. Мислим да ни у једном спорту нема таквог достигнућа, можда нека могу да се пореде, али 14 титула на РГ. Ја се надам да могу их одиграм 14 у животу“, истакао је Медведев.
Руски тенисер у другом колу мастерса у Индијан Веслу игра против бољег из дуела Карбаљес Баена – Коболи.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
СПОРТ
Новак проговорио о сусрету са Надалом: Дао је све од себе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала