- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Комунистичка партија Француске: Макрон припрема Французе за рат са Русијом

© AP Photo / Emrah GurelФранцуска застава
Француска застава - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
Пратите нас
Изјаве француског председника Емануела Макрона, да Париз не би требало да има ограничења у погледу подршке Украјини, су покушај да се јавност припреми за чињеницу да ће се Француска на крају директно умешати у рат, сматра генерални секретар Комунистичке партије Француске Фабјен Русел.
Како је рекао телевизији БФМ, курс који је председник изабрао је веома опасан, а Париз би требало да уради све да не буде страна у сукобу.
Истакао је да је Макронова реторика веома забрињавајућа, с обзиром на то да она, фактички, изазива погоршање сукоба због којег се може проширити.
Према речим француског политичара, Макрон је током разговора са лидерима француских партија тврдио да сама Русија предлаже да се у Украјини успостави режим прекида ватре. Међутим, француски председник је убеђен да је потребно такве предлоге одбити, јер ће иначе Москва обновити своје снаге.
Кијев је исцрпљен борбеним дејствима и зато би примирје било и за њега пауза која му је неопходан, истакао је Русељ. Закључио је да Француска мора да пружа Украјини подршку, али поред тога мора да учини све да не постане страна у конфликту.
Погледајте и:
Француска војска - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
СВЕТ
Француски министар одбране: Не може бити ни речи о слању војника у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала